Adalet Bakanlığı Sınavları-1

DUYURU
(7 Haziran 2017)

2017 Adalet Bakanlığı Sınavları: Temel Soru Kitapçıklarının ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

3 Haziran 2017 tarihinde uygulanan 2017 Adalet Bakanlığı Sınavları Temel Soru Kitapçıkları,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 7 Haziran 2017 tarihinde saat  14:00’den itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017 Adalet Bakanlığı Sınavları Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

3 Haziran 2017 tarihinde uygulanan 2017-Adalet Bakanlığı sınavlarının Adli Yargı Testi ,Adli Yargı-Avukat Testi ve Ortak Alan Bilgisi Testlerinde Yardımcılı Görme Engelli adaylara sorulmayan soruların uygulaması yapılmamıştır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testinde Yardımcılı Görme Engelli adaylara sorulmayan sorular , yayınlanan %10’luk Temel Soru Kitapçığında yer almamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

 

2017 Adalet Bakanlığı Sınavları Temel Soru Kitapçıkları  ve Cevap Anahtarı (% 10)

 





ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması