TUS: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(16 Kasım 2015)

2014-TUS İlkbahar Dönemi 3. Yerleştirme İşlemi: Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması

2014-TUS İlkbahar Dönemi Sınavına ilişkin Ankara İdare Mahkemelerince  3 soru hakkında verilen iptal ve yürütmeyi durdurma kararlarının uygulanması amacıyla 28 Ekim 2015 tarihli Duyurumuz doğrultusunda yapılan yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları 16 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 17:30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır.

Yerleştirme sonuçları bu yerleştirme için tercihlerini güncelleyen adaylar için açılacaktır. Bu yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan, tercihlerini güncellemeyen adaylara sonuç açıklanmayacaktır.

Bu yerleştirmede yerleşen adayların, yerleştirme sonucunu kabul ettiklerine dair yazılı beyanlarını 30 Kasım 2015 tarihine kadar ekteki dilekçe örneği ile Merkezimize bildirmeleri zorunludur. Bu tarihten sonra Merkezimize ulaşan dilekçeler işleme alınmayacak ve bu adayların yerleştirme sonucunu istemedikleri kabul edilerek işlem yapılacaktır. Belirtilen tarihe kadar yazılı beyanlarını göndermeyen adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacaklardır. Bu yerleştirme sonucunu kabul eden adaylara ilişkin bilgiler ilgili kurumlara iletilecektir. 3. Yerleştirme sonucu ilk yerleştiği kuruma tekrar yerleşen adayların dilekçe göndermeleri gerekmemektedir.

İlk yerleştirmede yerleştirilmiş adaylardan, bu yerleştirmede yerleşsin veya yerleşmesin yerleştirildikleri ilk kurumda kalmak isteyenler, uzmanlık eğitimleri bu kurumda devam edebileceklerdir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2014-TUSİlkbahar Dönemi 3. Yerleştirme Sonuçları
Sayısal Bilgiler
2014-TUS İlkbahar Dönemi 3. Yerleştirme İle İlgili Dilekçe

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması