KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

DUYURU
(19 Ocak 2018)

KPSS-2013/1 Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Sağlık Teknikeri Kadroları İçin Yeniden Tercih Alınacak

Ankara 18. İdare Mahkemesinin gerekçeli kararının uygulanmasını teminen; 24 Haziran 2013 tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanan KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzundaki Tablo-2’de (Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar) yer alan ve aşağıda belirtilen Sağlık Teknikeri kadroları için tekrar tercih alınmasına karar verilmiştir.

Aşağıda tercih edilebilecek kadroları; 3063 nitelik kodlarındaki eğitim niteliklerini karşılayabilen 1135 - ÇEVRE KORUMA,  6134 - ÇEVRE KİRLENMESİ VE KONTROLÜ ile 9014 - ÇEVRE KORUMA VE KONTROL ön lisans alanından mezuniyet bilgisine sahip olup, KPSS-2013/1 yerleştirme işlemlerinde tercih yapma hakkı olan adaylar tercih edebilecekleridir.Söz konusu programların ilk yerleştirme işlemi sonucu oluşan taban puanları,  bu yerleştirme işlemleri için baraj puan olarak belirlenmiştir. Tercihte bulunan adaylar KPSSP93 puanlarına göre sıralanacak olup, en yüksek puanlı adaydan başlanarak ilgili programın kontenjan sayısı kadar aday, tercih ettiği programın KPSS-2013/1 yerleştirme sonucu oluşan en küçük puanının üzerinde olmak şartıyla yerleştirme işlemine tabi tutulacaktır.

Tercih işlemleri,  22 Ocak 2018 tarihinde saat 10:00'da başlayacak olup  26 Ocak 2018 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar,  tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.

Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre yapacak olup KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler.

Adayların bilgisine sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

KPSS-2013/1 Tercih Kılavuzu

Tercih Programları Tablosu





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması