KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı

1999-DMS'YE BAŞVURU İLE İLGİLİ İLLERDE, İLÇELERDE VE ÖSYM SINAV MERKEZİ YÖNETİCİLİKLERİNDE KURULACAK OLAN BAŞVURU BÜROLARINCA YÜRÜTÜLECEK İŞLEMLER

1999-DMS ile ilgili olarak illerde, ilçelerde ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinde kurulacak Başvuru Büroları tarafından yürütülecek işlemler aşağıda özetlenmiştir.

1. 1999-DMS'ye başvurular, 21 Haziran-5 Temmuz 1999 tarihleri arasında alınacaktır.

2. ÖSYM, illerde, ilçelerde ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinde kurulacak Başvuru Bürolarına, 15-19 Haziran 1999 tarihleri arasında başvuru evrakını ulaştırmış olacaktır.

3. Başvuru evrakı aşağıda adları yazılı kılavuz, belge ve formlardan oluşmaktadır:

a) Devlet Personel Başkanlığı Genelgesi

b) ÖSYM Başkanlığı Yazısı

c) 1999-DMS Kılavuzu

d) 1999-DMS Başvurma Belgesi (Bu belge; Aday Bilgi Formu, Kayıt Kartı ve Aday Fişinden oluşmaktadır.)

e) Soru Örnekleri

f) Başvurma Belgeleri Kayıt Formu

g) Başvuru Bürolarınca Yürütülecek İşlemler (Başvurma Belgelerinin konulduğu kutunun kapağında)

h) Başvuru Evrakı Geri Gönderme Etiketi

ı) Başvuru Evrakı Gönderme Tutanağı

4. Başvuru evrakı geldikten sonra Başvuru Bürolarınca yapılacak işlemler şunlardır:

a) Başvuru Bürolarına başvuru evrakı, Kılavuz ve Soru Örneklerinin bulunduğu bir koli/koliler ile optik Başvurma Belgeleri ile diğer evrakın bulunduğu koli/koliler şeklinde gelecektir. Başvuru Büroları, önce Kılavuz kolilerinden birini ve optik Başvurma Belgeleri kolisinden birini açarak içindeki evrakı sayacaklar ve bu evrakın optik Başvurma Belgeleri kolisinden çıkacak Başvuru Evrakı GöndermeTutanağında belirtilen sayılar ile tutarlı olduğunu tespit edeceklerdir.

b) Başvuru Bürolarına daha önce gönderilmiş olan 1999-DMS'ye başvuru tarihleri ile ilgili DUYURU'ların (ilan) ilgili bölümüne başvuruların alınacağı Başvuru Bürolarının adresleri yazılacak ve kentin uygun semtlerinde adayların kolaylıkla görebilecekleri yerlere asılması sağlanacaktır.

c) 21 Haziran 1999 günü saat 9.00'dan itibaren Başvuru Bürosuna gelecek adaylara 1 500 000 (birmilyonbeşyüzbin) TL karşılığında Kılavuz, Başvurma Belgesi ve Soru Örnekleri verilecektir. Bu adaylara Kılavuzu iyice okumaları, bu sınava girmeye karar verdikleri takdirde Başvurma Belgesini Kılavuzda yazılı kurallara göre doldurmaları, Kılavuzda yazılı bankalardan birine Başvurma Belgesi ile birlikte gitmeleri, Başvurma Belgesinin üç ayrı yerinde yazılı olan DMS Numarasını bankadaki görevliye söylemeleri veya göstermeleri, bu numara ile bankaya 10 000 000 (onmilyon) TL sınav ücretini yatırmaları ve karşılığında iki nüsha dekont almaları ve doldurdukları Başvurma Belgesi ile banka dekontlarından birini geri getirmeleri söylenecektir. Adaylar Başvurma Belgesini hangi Başvuru Bürosundan almışlarsa bu belgeyi doldurduktan sonra o Başvuru Bürosuna teslim edeceklerdir.

d) Teslim edilmek üzere büronuza getirilen Başvurma Belgesinin Aday Bilgi Formu kısmının kurşunkalemle doldurulmuş olduğunu, Kayıt Kartındaki fotoğrafın son altı ay içinde cepheden başı açık olarak çekilmiş olduğunu, koyu renkli gözlük, aşırı makyaj gibi tanınmayı güçleştiren unsurları taşımadığını kontrol ediniz. Fotoğraf başı kapalı ise, istenilen nitelikte değilse ve/veya aday sınav ücretine ilişkin banka dekontunu getirmemişse Başvurma Belgesini teslim almayınız. Başvurma Belgesi kurallara uygun olarak doldurulmuş, sınav ücreti yatırılmış ve Kayıt Kartına yapıştırılan fotoğraf istenen nitelikleri karşılıyor ise Başvurma Belgesini ve banka dekontunu teslim alınız. Başvurma Belgesinin Aday Fişi kısmını Başvurma Belgesinden ayırınız. Aday Fişine adınızı, soyadınızı, görevinizi ve günün tarihini yazarak imzalayınız ve bu fişi, adaya saklamasını söyleyerek veriniz.

e) Başvurma Belgesini teslim aldığınız adayın DMS Numarasını, adını ve soyadını “Başvurma Belgeleri Kayıt Formu”na yazınız. 50 kişilik olan bu formun tamamı dolduktan sonra, bu forma yazdığınız Başvurma Belgelerini açtığınız bir kutuya koyunuz. Bunların üzerine Başvurma Belgeleri Kayıt Formunun ilk kopyasını ve bunun da üzerine banka dekontlarını yerleştiriniz. Aynı işleme kutu dolana kadar devam ediniz. Dolan kutuları kapatınız ve üzerine Başvuru Evrakı Geri Gönderme Etiketini, ilgili yerlerini doldurarak yapıştırınız.

f) Başvuru süresi içinde adaylara vereceğiniz Başvurma Belgesi, Kılavuz ve Soru Örnekleri azaldığında ÖSYM DMS Bürosundan, telefonla (0 312 298 85 11- 0 312 298 85 22) veya faksla (0 312 266 46 74) isteyebilirsiniz. DMS'ye başvurma süresinin bitmesine yakın bir tarihte elinizdeki başvuru evrakı bitmişse, bu evrakı, tam ücretini ödemek kaydıyla en yakın ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden temin edebilirsiniz.

5. Adaylardan Başvurma Belgelerinin teslim alınması 5 Temmuz 1999 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir.

a) Başvuru süresinin bitiminde size ayrıca verilmiş (gönderilmiş) olan Başvuru Evrakı Satış ve Banka Bildirim Tutanağını doldurunuz. Bu tutanağın ilk nüshasını Başvurma Belgelerini koyduğunuz son kutunun içine koyunuz. Bu son kutuyu etiketledikten sonra etiketin üzerine “SON” yazınız.

b) Teslim aldığınız Başvurma Belgelerini, Banka Dekontlarını, Başvurma Belgeleri Kayıt Formlarını ve Tutanakları koyduğunuz kutular ile artmış başvuru evrakının tümünü kıymetli paket olarak 9 Temmuz 1999 tarihinde ÖSYM'de olacak şekilde kargo ile gönderiniz veya ÖSYM'ye elden teslim ediniz.

c) Teslim aldığınız Başvurma Belgelerine göre doldurmuş olduğunuz “Başvurma Belgeleri Kayıt Formları”nın üçüncü kopyasını adayların görebilecekleri yere bir hafta süre ile asınız. Bu formların ikinci kopyasını kendinizde saklayınız.

d) Başvurma Belgesi, Kılavuz ve Soru Örnekleri karşılığı toplamış olduğunuz paranın %20'sini (her aday için 300 000 TL), başvuru evrakının adaylara verilmesi, adaylardan teslim alınması, ilgili formların doldurulması sırasında yapılan harcamaları ve bu evrakın paketlenerek ÖSYM'ye kıymetli evrak olarak gönderilmesi veya elden teslim edilmesi için yapılacak masrafları karşılamak üzere alıkoyunuz. Geriye kalan %80'ini (her aday için 1 200 000 TL) ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesinde bulunan 76147 numaralı Fon Hesabına yatırınız.