Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı

DUYURU
(28 Şubat 2019)

2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS)

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan Protokol uyarınca ÖSYM tarafından 21 Nisan 2019 tarihinde 50 il merkezinde, 2019 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2019-MEB-EKYS) yapılacaktır.

Sınava başvurular, 28 Şubat - 11 Mart 2019 tarihleri arasında Başkanlığımızca alınacaktır. Başvurulara ilişkin ayrıntılı bilginin yer aldığı Başvuru Kılavuzu, 27 Şubat 2019 tarihinde ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanmıştır.

Sınavda adaylara çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan bir test uygulanacaktır. Sınavın cevaplama süresi 150 dakika olacaktır. Adaylara yardımcı olmak amacıyla Başkanlığımızca "ÖRNEK SORULAR" hazırlanmıştır. Sınav konuları ve testteki ağırlıklarına ilişkin ayrıntılı bilgiye ve örnek sorulara aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir.

 

Adaylara önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


Sınav Konuları ve Testteki Ağırlıkları

Örnek Sorular

 





SINAV TAKVİMİ
ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması