ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine e-Devlet Uygulaması Üzerinden Kayıt Yapılabilmesine İlişkin Açıklama (15.09.2020)

DUYURU
(15 Eylül 2020)

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine e-Devlet Uygulaması Üzerinden Kayıt Yapılabilmesine İlişkin Açıklama

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

e-Devlet şifresiyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olmak isteyen adaylar ilk olarak, https://ais.osym.gov.tr  internet adresine giriş yaparak ekran üzerinde yer alan  "e-Devlet ile Kayıt Ol" butonunu tıklayacaklardır. Adaylar kendilerine açılan “e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi” ekranı üzerindeki “T.C. Kimlik No” ve “e-Devlet Şifresi” alanlarına gerekli bilgileri yazacaklar ve “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak, herhangi bir sınav başvurusundan bağımsız olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır. Adayların kimlik bilgileri ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartındaki fotoğrafı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden elektronik ortamda alınarak sisteme kaydedilecektir.

Bu şekilde, e-Devlet şifresiyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin Başkanlığımızca uygulanan herhangi bir sınava (ilgili sınava başvuru süresi içinde olmak kaydıyla) bireysel olarak internet üzerinden başvurularını yapabilecekleri gibi iletişim bilgilerini sisteme işleyebilecekler, eğitim bilgilerini kontrol edebileceklerdir. e-Devlet şifresiyle “e-Devlet Kapısı” uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olunması, herhangi bir sınava başvuru olarak işleme alınmayacaktır. 

e-Devlet şifresi, PTT Merkez Müdürlüklerinden T.C. Kimlik Numarası yazılı kimlik belgesiyle şahsen başvuru yapılarak alınmaktadır. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan da temin edilebilmektedir. e-Devlet şifresi, Başkanlığımız veya Başkanlığımız birimleri tarafından verilmemektedir.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI




ÖSYM MOBİL UYGULAMALARI

ÖSYM Aday İşlemleri

Mobil Uygulaması

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM AİS Uygulaması Google Play ÖSYM AİS Uygulaması

ÖSYM Görevli İşlemleri

Mobil Uygulaması

Görevlilerimize yönelik geliştirilen yeni ÖSYM GİS Mobil uygulaması ile Görevli İşlemleri Sistemindeki https://gis.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

App Store ÖSYM GİS Mobil Uygulaması Google Play ÖSYM GİS Mobil Uygulaması