Özel Yetenek Sınavı

DUYURU
(15 Ağustos 2024) 

2024-ÖZYES: ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki Millî Sporcu ve Sporcu Öz Geçmiş Puanı Bilgilerinin Adaylar Tarafından Kontrolü 

2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında öğrenci alan spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilebilmeleri amacıyla Başkanlığımızca merkezî olarak yapılacak 2024 Özel Yetenek Sınavı’nın (ÖZYES) değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde adayların sporcu öz geçmiş puanı ve millî sporcu bilgisi kullanılacaktır.

Millî sporcu adayların millî sporcu bilgisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi’nden 14 Ağustos 2024 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne aktarılmıştır. Adayların bu bilgilerini e-Devlet Spor Bilgi Sistemi ve ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 15-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında kontrol etmeleri ve 27 Ağustos 2024 tarihi saat 15.00’e kadar Bakanlığın İl Müdürlükleri aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi’nde gereken düzeltmeleri yaptırmış olmaları gerekmektedir. Futbolcu adayların millî sporcu bilgisi ise Türkiye Futbol Federasyonunun bilgi sisteminden 14 Ağustos 2024 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne aktarılmıştır. Futbolcu adayların bu bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 15-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında kontrol etmeleri ve 27 Ağustos 2024 tarihi saat 15.00’e kadar Türkiye Futbol Federasyonunun Bölge Müdürlüklerine başvurarak bilgi sisteminde gereken düzeltmeleri yaptırmış olmaları gerekmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra düzeltme/değişiklik yapılamayacak, ÖSYM’ye gönderilen belgeler işleme alınmayacaktır. Millî sporcu bilgisi ÖSYM sistemine aktarılmayan adaylar millî sporcu kontenjanlarından yararlanamayacaklardır.

Sporcu öz geçmiş puanı olan adaylar, bilgilerini e-Devlet Spor Bilgi Sistemi ve/veya Türkiye Futbol Federasyonu bilgi sistemleri üzerinden kontrol edeceklerdir. e-Devlet Spor Bilgi Sistemi’nde sporcu öz geçmiş puanı bilgisi yer almayan veya hatalı olan adaylar, bu bilgilerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden düzeltilmesini sağlayacaklardır (Basketbol, Voleybol ve Hentbol spor dallarında federasyonun ilan ettiği üst liglerde yer alan sporculardan sporcu öz geçmiş puan bilgisi bulunmayan veya hatalı olan adaylar Basketbol, Hentbol ve Voleybol Federasyon Başkanlıklarından düzeltilmesini sağlayacaklardır.). Türkiye Futbol Federasyonu bilgi sistemlerinde sporcu öz geçmiş puanı bilgisi yer almayan veya hatalı olan adaylar, bu bilgilerinin Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerinden düzeltilmesini sağlayacaklardır. Sporcu öz geçmiş puanı bilgisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi ve Türkiye Futbol Federasyonu bilgi sistemlerinden 14 Ağustos 2024 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne aktarılmıştır. Adayların bu bilgilerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 15-27 Ağustos 2024 tarihleri arasında kontrol etmeleri ve 27 Ağustos 2024 tarihi saat 15.00’e kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi’nde ve/veya Türkiye Futbol Federasyonu bilgi sistemlerinde gereken düzeltmeleri yaptırmış olmaları gerekmektedir. Bu süre tamamlandıktan sonra düzeltme/değişiklik yapılamayacaktır. ÖSYM’ye gönderilen belgeler işleme alınmayacaktır. 27 Ağustos 2024 tarihi saat 15.00 itibarıyla Sporcu Öz Geçmiş Puanı, ilgili kurumların bilgi sistemlerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne aktarılmayan adaylar sporcu öz geçmiş puanından yararlanamayacaklardır. 

Adayların bireysel olarak veya ilgili kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri işleme alınmayacaktır.

2024-ÖZYES adaylarına önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI